Kaljaasi Marita

Laiva

Kuva Maritan purjehduksestam/aux Marita on rakennettu Porvoon saaristossa v. 1947. Laiva on laivatyypiltään kaljaasi, kaksimastoinen purjelaiva, jossa on apumoottori. Alunperin laiva on rakennettu rahtilaivaksi - sillä kuljetettiin mm. hiekkaa Vessööstä (Porvoon saaristossa) Helsinkiin. Sotien jälkeen Suomessa rakennettiin noin 50 samantyyppistä alusta, joista noin 10 on nykyään purjehduskuntoisia.
Laivaa kunnostetaan joka talvi ja vanhassa puujaalassa töitä kyllä riittää! m/aux Marita kuuluu vuodesta 1994 Suomen Museoviraston ylläpitämään Perinnelaivarekisteriin.
m/aux Maritalla risteillään nykyään pääosin tilauksesta vuoden jäättömänä aikana. Laivan sisätiloissa on yksi yhtenäinen tila. Istumapaikkoja pöytien ääressä on noin 25-30 henkilölle. Yöpymispaikkoja on 24. Laiva on katsastettu 65 matkustajalle.
Laivan kotisatama on Porvoo. Asiakkaamme noudamme sovitusta satamasta, Helsingissä esim. Halkolaituri Pohjoissatamassa.

Rederi Ab Marita Varustamo Oy perustettiin vuonna 1991 hankkimaan Marita-kaljaasi takaisin kotivesilleen Porvooseen. Osakkaita yhtiössä on lähes 500 jotka ovat sijoittaneet porvoolaisen saaristomerenkulun perinteiden säilyttämiseen.

 

Klikkaa kuvaa suurentaaksesi. Paluu pikkukuviin selaimen paluu painikkeella.

Sivuston teki Fotokonttori